tisdag 30 april 2013

Bok-box/Tittskåp

Med hjälp av en tom chokladkartong och kraftig chipboard har jag skapat en bok-box som gömmer ett tittskåp. Hoppas ni är redo, för idag blir det riktigt många bilder. =)

Utsidan av bok-boxen är klädd i designark från kollektionen Steampunk Lights. På framsidan ser vi arket Time från samma kollektion. På sidorna, mot bokryggen, har jag fäst brun cardstock som behandlats med emboss-folder, sandpapper och en gnutta Inka-Gold. I de yttre hörnen hittar vi metallhörn i kopparfärg.


Bokryggen pryds av öljetter som jag dragit en kedja mellan. Därefter har jag fäst en läcker charm i kedjan och förslutit den med en metallring. Charmen är färgad med Inka-Gold, Green Yellow.


På bokomslaget vimlar det av diverse dekorationer och den vackra kvinnan är ett motiv från mina privata gömmor, färglagd med Promarkers. Blandade blommor från butiken och under stämpelmotivet skymtar en snygg kugghjulsstämpel. Fjärilen som fladdrar förbi kvinnans hår är klippt ur designarket Little Things.


Här och var har jag gömt diverse skruvar och annat som jag inte vet namnet på. Skruvgrejorna kommer från makens Oldsmobil -61:a och har fått sig en omgång Inka-Gold.


Vingarna är utstansade i ett flingpaket med en die från Tim Holtz. Återigen har Inka-Gold fått göra nytta tillsammans med en gnutta grovkornigt embosspulver.  


Banderollen med bokens titel är klippt ur arket Little Things och med en härlig textstämpel på. Nu tar vi oss en titt på insidan:


Själva boxen är målad med vit akrylfärg för att likna boksidor. På den vänstra sidan har jag dekorerat med designarket In Frame, en utstansad ram, färgad ostduk, en filmstrip och ett par läckra fåglar.


Denna underbara stämpel är ett nytt tillskott i butikens sortiment.

Designarket Walls i botten på tittskåpet är egentligen grått, men eftersom jag behövde ha det i rostiga toner så färgade jag in det med distress ink (Vintage Photo). Chipboarddekorationerna (damen och hörnet) är tyvärr slut i butiken. Bänken är utstansad med en privat die från Marianne Design.
Klockan är skapad med hjälp av en rund metalldekoration och delvis infärgad med Inka-Gold. I skrivande stund finns de inte upplagda i shoppen, men håll utkik.


Glasflaskan är fylld med blommor och runt flaskan har jag knutit ett seam binding-band, brunt organzaband samt ett grönt satinband. Glasflaskan har jag räddat undan återvinningen när saffranet som fanns i den tagit slut. I butiken finns två varianter av liknande flaskor att välja mellan.

Tro det eller ej, men nu har (nästan) jag slut på text och bilder. Avslutar med ett sista foto:Varmt tack för besöket, ha en fantastisk dag!

Kramar från DT Kristina ScrapSalig

4 kommentarer:

Päivi sa...

Urläckert!!!

Trevlig Valborg!
Kram

Kristina ScrapSalig sa...

Tusen tack! =D

Önskar dig med en trevlig Valborg! Nu ska det bli skönt med en ledig dag! :)

Kram

Marita vs snojbi sa...

Riktigt riktigt Superläckert

Kraaaaaam

Kristina ScrapSalig sa...

Tackar så mycket! =D

Kram på dig!